Klantenservicefederatie.nl  |  Lees online
 
Nieuwe wet 090x-nummer: overgangstermijn verlengd
Mede door de KSF is de overgangstermijn van de nieuwe regeling verlengd 

De Minister van Economische Zaken maakte in de Staatscourant van 1 mei 2013 bekend dat de voorgestelde Regeling maximumtarieven 090x-klantenservicenummers en wijziging Nummerplan per 1 juli in werking treedt.

Tariefmelding
Voortaan moet voorafgaand aan een gesprek worden vermeld welke tarieven er gelden voor de informatie en voor het gesprek. Voor het bellen naar 090x-nummers voor klantenservice van bedrijven waarmee de consument reeds een gesloten overeenkomst heeft, geldt er straks een maximum voor het informatietarief van € 0. In de Regeling zelf leest u alle wijzigingen.

Internetconsultatie
De KSF heeft haar leden in februari uitgenodigd te reageren op de internetconsultatie over de wijzigingen van het 0900-nummerplan en de tarifering. De reacties die daarop zijn binnengekomen zijn samengevat en aan het ministerie gestuurd. Op de website kunt u de reactie van de KSF nalezen.

Verlengde overgangstermijn
Mede door de inbreng van de KSF is de overgangstermijn voor deze nieuwe wet verlengd. In eerste instantie was er sprake van een overgangstermijn van drie maanden. Uit het verslag van de internetconsultatie blijkt dat dat voor veel bedrijven niet haalbaar is. In allerlei uitingen worden de tarieven voor de klantenservice vermeld en om die uitingen, zoals passen en briefpapier, aan te passen is er meer tijd nodig. In redelijkheid heeft de Minister besloten de overgangstermijn te verlengen tot 13 maanden.

In ons volgende bericht over de 090x-nummers zetten wij voor u de praktische implicaties op een rij.